evanghelia deformată a lui Cătălin Ciuculescu

Dragă Cătălin,

Am postat un comentariu la clipul tău intitulat „Soluția problemelor”. Nu cred că aveai motiv să ștergi comentariul cât și replicile altora pe care le-au făcut pe marginea lui. Consider că, deodată ce nu te-am jignit, puteai să interacționezi cu o părere contrară ideilor tale. Faptul că refuzi să faci acest lucru poate fi interpretat ușor ca fiind un refuz de a corecta erorile pe care le promovezi în acest clip.

Untitled

Captură via facebook: CC Film

Acesta este comentariul meu parafrazat:

Dumnezeu nu L-a trimis pe Isus pentru că suntem valoroși. Dați-mi un singur pasja din Biblie care să afirme această mântuire umanistă iar eu vă arăt exact opusul. Dumnezeu a lucrat din bunătate ași dragostea Lui cea foarte mare și pentur că omul era valoros și prețios. Aici nu discut dacă omul este sau nu este valoros pentru simplul fapt că mântuirea este lucrată din alt motiv – adică gloria lui Dumnezeu.

Niciodată apostolii sau Domnului Isus nu le-au spus oamenilor nemântuiți că sunt valoroși. Citiți predicile lor. Întâi au fost confruntați cu starea lor de păcat. Aceasta este ordinea normală, ordinea biblică. După confuntarea păcatului este oferită soluția. Acest lucru se observă ușor la o citire rapidă a predicilor din Faptele Apostolilor. Sau încercați Efeseni 2.1-10.

Pe de altă parte, orice om care este mântuit este chemat la Dumnezeu să vină cu pocăință și credință. Pocăința înseamn regret, refuz și renunțare a păcat de dragul lui Hristos. În acest clip se afirmă exact opusul: nu te pocăi fiindcă Dumnezeu te eliberează. Este fals. Omul se pocăiește fiindcă DUmnezeu îi dă puterea să o facă, dar niciodată nu trebuie să presupunem că putem intra mizerabili în prezența lui Dumnezeu.

Sunt trist pentru că ai intrat în corul oamenilor ce își folosesc influența pentru a promova idei păguboase.

Pornesc de la ideea că intențiile tale sunt bune și că dorești să încurajezi. Dar nu trebuie să-i încurajezi cu o altă evanghelie sau o evanghelie ciuntită. Nu tot ce spui este fals ci este incomplet și, de aceea, foarte periculos.

O Evanghelie fără pocăință, fără realitatea mâniei lui Dumnezeu împotriva omului și împotriva păcatelor sale, fără sfințenia și dreptatea lui Dumnezeu, fără confruntarea păcatului, fără renunțarea la păcat, fără înțelegerea valorii lui Hristos (nu a omului, așa cum afirmi)  este o evanghelie falsă. Aceasta este evanghelia propovăduită de tine în acel clip, o evanghelie din care lipsesc cele mai importante elemente ale Evangheliei adevărate.

Isus nu a o fost trimis pentru că avem „mare importanță” ci a fost trimis pentru că dragostea lui Dumnezeu este mare pentru cei care nu merită nimic. Isus nu a fost trimis ca soluție la toate problemele noastre sau pentru toate „mărunțișurile vieții” ci pentru a ne scoate de sub mânia lui Dumnezeu și pentru a rezolva problema păcatului din viața omului.

Te rog să ne oferi un singur exemplu din Scriptură în care Evanghelia a fost prezentată așa cum o faci tu. Unde este descrisă mântuirea în felul în care tu o faci? Unde este Hristos prezentat ca soluție pentru toate mărunțișurile vieților noastre? Nicăieri! În cel mai bun caz poți extrage versete din Biblie și le poți interpreta în felul tău, izolându-le de context. Dar ce valoare mai au în cazul acesta? Îmi pare rău că trebuie să-ți corectez public această falsă Evanghelie pe care o propovăduiești.

 

Acest articol a fost publicat în evanghelizare, recenzie și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la evanghelia deformată a lui Cătălin Ciuculescu

 1. Roman zice:

  Cind spunem evanghelia nu uitam sa mentinem in balanta Dreptatea si Harul lui Dumnezeu.

  Apreciază

 2. XLucian zice:

  Faptul că a șters un comentariu (probabil în aceeași notă ca articolul de mai sus) arată puțin și către caracterul său.
  Consider că dacă cineva argumentează o idee contradictorie, trebuie să vii cu un contraargument, nu să te eschivezi prin ștergerea comentariului. Acesta este fairplay!

  Urmăream mai demult acest fenomen Adi Gliga – Cătălin Ciuculescu…
  Au avut și idei bune, dar ei tratează lucrurile d.p.d.v. cultural – Relevanța culturală a bisericii în societatea contemporană.
  Dacă ei interpretează Cuvîntul în acest mod, ideile pe care le promovează sunt pe măsură.
  Nu aș vrea să invoc mediul religios în care activează.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s