De ce sfințirea deplină nu înseamnă perfecționism?

Dumnezeu ne sfințește pe deplin. Această afirmație înseamnă o sfințire deplină din toate punctele de vedere. Însă trebuie să înțelegem, având ca fundament o teologie biblică, că sfințirea deplină nu înseamnă că există un moment în care ajungem la perfecțiune. Această idee ar contrazice Scriptura și ne-ar plonja în câteva erori foarte grave.

– am fi mincinoși deoarece nu există om pe suprafața pământului, oricât de sfânt ar fi, care să nu păcătuiască înaintea lui Dumnezeu. Oricând spunem “sunt fără păcat” am minți grav împotriva Cuvântului lui Dumnezeu și a Duhului Sfânt.

– am promova un elitism între credincioși pe care nu-l observăm nicăieri în Sfânta Scriptură. Nicăieri în Biblie nu găsim două clase de credincioși: perfecții și imperfecții.

– am fi conduși spre o aroganță spirituală crezând că noi suntem perfecți când de fapt nu suntem și ne-am înșela pe noi înșine și pe alții. Această convingere ar produce în noi o mândrie luciferică.

– am duce la descurajare pe mulți credincioși care s-ar zbate din greu pentru a fi perfecți și în urma eșecurilor repetate timp de ani de zile și-ar pierde încrederea în Dumnezeu și ar ajunge în descurajări și depresii grave.

– am promova o falsă sfințenie deoarece în prezența unor defecte și greșeli am începe să reinterpretăm păcatele pentru a spune că noi, de fapt, nu am păcătuit într-o situație și alta. Acesta este un pas spre apostazie.

– am atrage batjocora oamenilor care ar observa lipsa de consecvență între pretențiile noastre și purtarea noastră. Ei ne-ar considera cei mai ipocriți oameni deoarece pretindem ceva ce în practică nu există.

– am îndepărta harul pocăinței de noi deoarece deodată ce nu păcătuim și am ajuns la perfecțiune înseamnă că nici nu mai avem nevoie de pocăință deși în Scriptură pocăința este un stil de viață.fir.jpg

Acest articol a fost publicat în Sfințire. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s