Poți fi desăvârșit? În ce sens?

Poți fi desăvârșit? În ce sens?

1. La stadiul în care ești. Un copil este desăvârșit când se naște dacă la stadiul respectiv este în starea în care este normal să se afle. La fel este cu un credincios din punct de vedere spiritual.

2. În statutul tău pe care Îl ai în Hristos. Dacă ești unit cu Hristos, dacă El este în tine și dacă tu ești în El atunci tu ai tot ce are Hristos. El este desăvârșit așa că și tu ești desăvârșit în virtutea unirii tale cu El.

3. În scopul final care îți este asigurat. Noi avem desăvărșirea asigurată. Ne aflăm acum în progres și în curs de câștigare deplină a ei. Dar într-un sens avem acel stadiu final pentru că ne este asigurat în Hristos.

4. În sfera în care te afli. Dacă ești în Isus ai totul în El chiar dacă practic n-ai experimentat tot ce se poate experimenta din El. Niciodată nu experimentăm tot ce se poate experimenta.

5. În situații specifice. Dacă îți iubești dușmanii cum îți cere Hristos ești desăvârșit în dragoste. În situații anume poți fi desăvârșit manifestând o anumită calitate sau acțiune a Duhului Sfânt care locuiește în tine.cub

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s