La ce te ajută să crezi în suveranitatea lui Dumnezeu – în faptul că El controlează toate lucrurile?

1. Îți dă liniște. Stresul, îngrijorarea și depresia sunt stări frecvente care secătuiesc de bucurie viețile oamenilor. Dacă Dumnezeu este în control poți sta liniștit fiindcă nimic nu se întâmplă fără voia Lui.

2. Te ajută să rabzi. Când nu rabzi faci prostii pe care le regreți și uneori nu le mai poți repara. Dacă crezi că nu pierzi nimic din ce a hotărât Dumnezeu atunci poți aștepta cu nădejde.

3. Îți dă curaj. Ne temem de necunoscut și de pericole. Dacă însă știm că El nu lasă decât ce duce la binele nostru suprem atunci putem înfrunta viața cu curaj.

4. Alungă invidia. Oamenii poftesc lucrurile altora fiindcă nu pot înțelege că acest lucru este fără sens deodată ce Dumnezeu a împărțit cum a dorit.

5. Te face smerit. Nu îți poți atribui nimic bun ție însuți fără ca acel lucru să nu fi venit de la Dumnezeu. Tot ce ai se datorează Lui.

6. Îți dă motive de recunoștință. Când înțelegi că tot ce este bun vine de la Dumnezeu atunci ești liber să-L lauzi neîncetat. Nu șansa sau întâmplarea te binecuvântează ci Dumnezeu.

7. Te face supus. Dacă știi că tot ce Dumnezeu hotărăște se va împlini atunci nu are sens să te opui voii Sale fiindcă vei fi zdrobit.

8. Îți stimulează rugăciunea. Dumnezeu promite și plănuiește. Poți fi sigur că El n-a promis ceva ce nu a plănuit așa că poți conta pe El și-i poți cere cu încredere după voia Lui.

9. Îți dă râvnă pentru mărturisire. Dumnezeu a ales oameni la mântuire. Dacă n-ar fi ales Evanghelizarea ar fi fost o glumă însă acum putem fi siguri că va avea succes.

10. Te împuternicește în sfințire. El a hotărât ca să fim sfinți și de aceea poți birui orice păcat și ispită fiindcă știi că El a hotărât să poți face acest lucru.

11. Te întărește în credință deoarece cu greu poți crede într-un Dumnezeu care depinde mereu de alții. Dumnezeu este suveran și face ce vrea. Cu El nu ți-e rușine înaintea lumii.

12. Te ajută să suferi cu nădejde. Dumnezeu nu ne lasă pradă nimănui și nimic nu are loc fără permisiunea Lui. Putem nădăjduin că totul este spre binele nostru și controlat de El.

13. Îți dă libertate în dragoste. Poți iubi și dușmanii fiindcă Dumnezeu i-a lăsat în viața ta și tot El se va ocupa de ei. Nu trebuie să te stresezi cu răzbunarea.

14. Te ajută să perseverezi. Orice ar veni poți fi sigur că nu este în afara planului Său și că El le va întoarce spre binele tău și te va scoate din tot răul.

15. Îți dă tărie împotriva diavolului. Diavolul nu poate face nimic fără voia Dumnezelui tău. Satan este sclavul Lui. El nu face nimic decât la permisiunea Lui.

16. Alungă complexele de inferioritate. Ne uităm uneori la alții și ne simțim foarte mici. Dar așa ne-a lăsat El și nu trebuie să cerem nimănui scuze. Mulțumește-I.

17. Ne face temperați. Plănuim cu zor multe lucruri de care se alege praful pentru că nu au fost incluse în planul divin. Asta trebuie să ne facă mai calculați și echilibrați.

18. Ne eliberează de mânie și amărăciune. Multe lucruri ies pe dos, mulți ne supără și ni se întâmplă rele. Nu uita că El e la cârma tuturor detaliilor.

Acest articol a fost publicat în doctrinele harului. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s