Ce nu poate face omul cu voința liberă?

Este voința omului liberă? Da, este. Dar sunt câteva lucruri pe care această voință liberă nu poate să le facă. Orice altceva poate să facă este nesemnificativ fiindcă nu poate face ceea ce este cel mai important:

1. Nu poate veni la Fiul fără atragerea Tatălui: Ioan 6:44 „Nimeni nu poate veni la Mine dacă nu-l atrage Tatăl, care M-a trimis; şi Eu îl voi învia în ziua de apoi. ”

2. Nu se poate supune Legii lui Dumnezeu: Romani 8:7 „Fiindcă umblarea după lucrurile firii pământeşti este vrăjmăşie împotriva lui Dumnezeu, căci ea nu se supune Legii lui Dumnezeu şi nici nu poate să se supună. ”

3. Nu-L poate primi pe Duhul Sfânt: Ioan 14:17 „şi anume Duhul adevărului, pe care lumea nu-L poate primi, pentru că nu-L vede şi nu-L cunoaşte, dar voi Îl cunoaşteţi, căci rămâne cu voi şi va fi în voi. ”

4. Fiindcă nu-L poate primi pe Duhul nici nu poate să-L mărturisească pe Fiul: 1 Corinteni 12:3 „De aceea vă spun că nimeni, dacă vorbeşte prin Duhul lui Dumnezeu, nu zice: „Isus să fie anatema!” Şi nimeni nu poate zice: „Isus este Domnul” decât prin Duhul Sfânt. ”

5. Fiindcă este rău nu poate face roade bune: Matei 7:18 „Pomul bun nu poate face roade rele, nici pomul rău nu poate face roade bune. ”

6. Nu poate înțelege Evanghelia Duhului lui Dumnezeu: 1 Corinteni 2:14 „Dar omul firesc nu primeşte lucrurile Duhului lui Dumnezeu, căci pentru el sunt o nebunie, şi nici nu le poate înţelege, pentru că trebuie judecate duhovniceşte. ”

7. Nu poate sta la un loc cu lumina: 2 Corinteni 6:14 „Nu vă înjugaţi la un jug nepotrivit cu cei necredincioşi. Căci ce legătură este între neprihănire şi fărădelege? Sau cum poate sta împreună lumina cu întunericul? ”

8. Nu poate asculta Cuvântul lui Hristos: Ioan 8:43 „Pentru ce nu înţelegeţi vorbirea Mea? Pentru că nu puteţi asculta Cuvântul Meu. ”

9. Nu se poate mântui: Marcu 10:27 „Isus S-a uitat ţintă la ei şi le-a zis: „Lucrul acesta este cu neputinţă la oameni, dar nu la Dumnezeu, pentru că toate lucrurile sunt cu putinţă la Dumnezeu.” ”

10. Nu poate crede fiindcă umblă după slava oamenilor: Ioan 5:44 „Cum puteţi crede voi, care umblaţi după slava pe care v-o daţi unii altora şi nu căutaţi slava care vine de la singurul Dumnezeu? ”

11. Fiindcă îl slujește pe Satana, nu Îl poate sluji pe Dumnezeu: Luca 16:13 „Nicio slugă nu poate sluji la doi stăpâni; căci sau va urî pe unul şi va iubi pe celălalt, sau va ţine numai la unul şi va nesocoti pe celălalt. Nu puteţi sluji lui Dumnezeu şi lui Mamona.” „

Acest articol a fost publicat în arminianism, doctrinele harului. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s