A schimbat împăratul Constantin Sabatul în Duminică?

Adventiștilor le place să promoveze această minciună iar cei care nu sunt informați cad în plasa înșelătoriilor lor. Sunt sigur că mulția adventiși promovează această minciună pentru că așa au fost învățați. Dar ea rămâne minciună indiferent de cine o promovează. Mai jos v-am prezentat câteva citate din primele 200 de ani ai creștinismului în care se argumentează vehement pentru celebrarea duminicii.

Trebuie să fim atenți să nu comitem erori și să falsificăm istoria de dragul unor practici pe care le susținem. De asemenea, să avem grijă ca nu cumva să citim istoria cu ochelari denominaționali impuși de mărturisirea de credință a cultului.

Unii sunt nesatisfăcuți de dovezile pe care le-am adus, dovezi de primă mână care pot fi verificate de oricine pentru simplul motiv că există sute de cărți care afirmă contrariul. Eu invit cititorul să verifice singur aceste date și să se convingă cine anume falsifică istoria.

Premisa mea este că ziua de duminică a fost celebrată de creștini încât din primul veac. Odată ce creștinismul a ajuns recunoscut în imperiu este absolut normal că ziua de duminică a devenit ziua de odihnă în tot imperiul. Dar faptul că un păgân recunoaște un lucru bun pe care îl face un creștin nu înseamnă deloc că păgânul respectiv a inventat/instaurat practica sau credința creștinului.

1. Igantie Teoforul către Magnezieni (a murit în 107 d.Hr) argumentează celebrarea dumincii. Sunt dovezi că i-ar fi cunoscut pe câțiva apostoli și este recomandat de Policarp.

2. În a doua imagine, avem un citat din Epistola către Diognet (datată în 200, Alexandria)

3. În a treia imagine este un citat din Apologia filozofului Aristide din Atena – scrisă lui Cezar Titus Hadrianus Antoninus în anul 125 când acesta a vizitat Atena.

17309959_1292879700804160_7582227509022530393_o23

Acest articol a fost publicat în Lege. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la A schimbat împăratul Constantin Sabatul în Duminică?

  1. Iacob zice:

    Din câte văd mai sus,nu este nici o referință clară istorică cu privire la aceste 2 documente, iar 2 la mâna păcat ca nu studiați istoria asa cum este scrisă,tratate de istorie a creștinilor, ca sa vedeți clar ca ziua Sabatului a fost clar înlocuită de autoritatea umană cu ziua închinată Soarelui. Si asa a reușit Satana a contraface ziua lui Dumnezeu. Puneți mâna pe istorie si nu va consolați cu 2 hârțoage luate de pe unde apucați si nu mai loviți in alți creștini ci uitati-va la bârnele din ochii bisericii voastre. Cu toate astea,au fost oameni care au suferit pentru Sabat ca el sa fie păstrat in orice generație,pana la venirea Lui. Citiți istorie si Biblia, nu va consolați cu 3 hârțoage.

    Apreciază

    • Domnule, nu vorbiți fără cugetare. Am citit aceste documente eu însumi. Se găsesc în cărți și chiar pe internet. Poeziile adventiste nu țin. Cine vrea să cunoască adevărul îl va afla. Oricum, o teologie corectă a Vechiului și Noului Legământ vor rezolva definitiv dilema.

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s