Spurgeon despre știință și Biblie

Acestea sunt câteva fragmente despre relația dintre știință și Biblie din cartea lui Spurgeon Bătălia Finală care poate fi citită și descărcată gratuit de aici.

Dar aud pe cineva spunând, „Nu trebuie totuși să te supui concluziilor științei?” Nimeni nu este mai pregătit să accepte realitățile evidente ale științei decât suntem noi. Dar ce vrei să spui prin știință? Este acest lucru denu- mit „știință” infailibil? Nu este oare vorba despre „așa-nu- mita” știință? Istoria acelei ignoranțe omenești auto-de- numită „filozofie” este absolut identică cu istoria proști- lor, cu excepția faptului că ea conduce la nebunie.

Aș lăsa pe înțeleptul fiecărei generații să vorbească despre generația de dinaintea lui sau, mai nou, aș lăsa ca fiecare generație să vorbească despre cei ce au trăit cu o jumătate de generație înaintea lor, căci prea puțin din teoriile denumite astăzi știință ajung să supraviețuiască mai mult de 20 de ani, și o parte infinit de mică vor ajunge să vadă lumina zilei în următorul secol. Noi călătorim acum cu o viteză atât de mare încât ne năpustim la fel de repede să aplaudăm mul- țimi de ipoteze științifice ce trec pe lângă noi ca stâlpii de telegraf când mergem cu trenul expres.

Aceasta este cea mai importantă parte a științei pentru mulți – acea parte care nu înseamnă decât pură fantezie, dar pentru care oamenii aceștia se luptă până la ultimul dinte. Mitologia științei este la fel de falsă ca mitologia păgânilor. Culmea, tocmai de aceea ști- ința ajuns dumnezeul lor. O spun din nou, în ceea ce pri- vește realitățile, știința nu se află niciodată în conflict cu adevărurile Sfintei Scripturi, ci deducțiile pripite extrase din acele realități, și invențiile toate drept realități, sunt opuse Scripturii și este necesar să fie așa, pentru că min- ciuna nu poate să facă o casă bună cu adevărul.

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s