17 Motive pentru care Doctrinele Harului sunt vitale

La finalul articolului aveți două clipuri recente care vă introduc în Doctrinele Harului și teologia arminiană și calvinistă

1. Doctrinele Harului produc adevărata convingere de păcat. Ele arată adâncimea gropii păcatului în care a căzut omul. Această convingere este esențială pentru convertirea autentică.

2. Doctrinele Harului prezintă o doctrină biblică a predestinării mai logică și teocentrică decât orice alt sistem. Orice alt sistem distruge predestinarea și o fac să fie filozofic aberantă și teologic lovind în slava și suveranitatea lui Dumnezeu și profund antropocentrică.

3. Doctrinele Harului prezintă o explicație cu privire la oamenii pierduți care păstrează în tensiune suveranitatea totală a lui Dumnezeu și responsabilitatea deplină a omului pentru păcatele sale.

4. Doctrinele Harului oferă siguranță pentru copiii credincioșilor, cei care mor în copilărie nu pot fi judecați ca niște adulți deplin conștienți de faptele lor și de aceea sunt mântuiți prin alegerea harului lui Dumnezeu.

5. Doctrinele Harului oferă o siguranță deplină care vine din ispășirea lui Hristos. Scopul, beneficiarii și efectul ispășirii coincid 100%. Toți pentru care este dată beneficiază deplin de efectele ei. Ispășirea asigură experimentarea mântuirii.

6. Doctrinele Harului afirmă o mântuire completă. Toate celelalte sisteme prezintă sferturi sau jumătăți de mântuire. Doctrinele harului prezintă mântuirea completă atât în lucrarea Sfintei Treimi cât și în experimentarea mântuirii de către cei aleși.

7. Doctrinele Harului demonstrează unitatea lucrării răscumpărătoare în Sfânta Treime. Celelate sisteme Îl prezintă pe Tatăl care alege pe unii, Fiul care moare pentru toți, chiar și pentru cei ce nu aud de El, iar Duhul care luminează fie pe toți fără excepție, dar pe mulți fără rost, fie doar pe unii dintre care mulți n-au fost aleși.

8. Doctrinele Harului prezintă felul supranatural în care este înfăptuită mântuirea. Harul nu este pur și simplu comunicat doar prin auz și minte, ci printr-o lucrare lăuntrică, secretă, puternică și supranaturală a Duhului Sfânt. Mântuirea în arminianism este foarte umanizată.

9. Doctrinele Harului păstrează paradoxul neatins dintre puterea cuceritoare a harului lui Dumnezeu și caracterul voluntar al întoarcerii la Dumnezeu. Harul mă convinge și mă face să mă întorc de bunăvoie la Dumnezeu.

10. Doctrinele Harului arată relația specială pe care Dumnezeu o are cu cei aleși și lovește irevocabil în universalizarea atitudinii lui Dumnezeu față de oameni. Dumnezeu își iubește aleșii într-un mod special.

11. Doctrinele Harului dau siguranță și oamenilor care trec prin cele mai grozave lupte și slăbiciuni. Nu există păcat de neiertat decât necredința apostaților, abandonaților și celor trecuți cu vederea de Dumnezeu. Nu există păcate din care să nu-și scoată aleșii!

12. Doctrinele Harului arată că nu există absolut nimic care să poată înfrânge putere asupra naturală a Dhului Sfânt, nici măcar încăpățânarea voinței omului. Ele înalță Atotputernicia Duhului Sfânt în mod absolut.

13. Doctrinele Harului păstrează omul credincios dependent de har pe tot parcursul vieții sale, nu doar în convertire și nu în dependență de propria voință. Duhul dă și voința și dorința.

14. Doctrinele Harului menține paradoxul biblic dintre lupta omului pentru sfințire și atribuirea sfințirii în totalitate lucrării Duhului Sfânt. Omul trebuie să lupte însă numai Duhul poate să producă.

15. Doctrinele Harului motivează perseverența în har și nu o scurtcircuitează prin frică și falimente „prea mari”. Ea asigură credinciosul de ajutorul permanent al Duhului.

16. Doctrinele Harului mențin paradoxul dintre seriozitatea avertizărilor și imposibilitatea pierderii mântuirii. Ele sunt metode ale harului de păstrare în har a aleșilor. Ele diferențiază aleșii de apostați.

17. Doctrinele Harului oferă siguranță reală fără să producă indolență. Indolența vine când știi că tu oricum nu poți (arminianism). Stiu că am har de aceea pot persevera. Este păstrare în har, nu în lene sau păcat.

Acest articol a fost publicat în arminianism, doctrinele harului. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la 17 Motive pentru care Doctrinele Harului sunt vitale

  1. Pingback: 17 Aspecte ale Doctrinelor Harului – ARMONIA MAGAZINE – USA

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s