Calvin despre ispășirea păcatelor întregii lumi (1 Ioan 2:2)

Adaugă aceste cuvinte de dragul amplificării, pentru ca cei credincioși să fie asigurați de faptul că ispășirea făcută de Hristos se extinde la toți cei care îmbrățișează Evanghelia prin credință.

Aici se poate ridica o întrebare, cum au fost ispășite păcatele întregii lumi? Trec peste nebuniile fanaticilor care sub această pretenție extind mâtnuirea la toți reprobații, inclusiv lui Satan însuși. Un lucru atât de monstruos nu merită contrazis.

Cei care vor să evite această absurditate spun că Hristos a murit suficient pentru lume, dar eficient doar pentru aleși. Această poziție este preponderentă în școli. Deși sunt de acord că ce a fost spus este adevărat, totuși neg că s-ar potrivi acestui pasaj; deoarece scopul lui Ioan a fost nu a fost altul decât de a-l face spre beneficiul întregii Adunări.

Așadar, sub termenul toată sau întreagă, el nu-i include pe cei reprobați, ci îi are în vedere pe cei ce trebuiau să creadă precum și pe aceia care erau împrăștiați prin diferite părți ale lumii. Doar atunci este cu adevărat făcut cunoscut harul lui Hristos, cum se și întâmplă, când este declarat ca fiind singura mântuire adevărată a lumii.

John Calvin, 1 Ioan 2:2

Acest articol a fost publicat în comentarii. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s