Un răspuns lui Vasile Filat pe subiectul șansei oamenilor buni care n-aud Evanghelia

Am publicat un episod pe pagina mea pe facebook ca răspuns la vlogul lui Vasile Filat despre soarta veșnică a oamenilor buni care n-au auzit Evanghelia

Acesta este clipul meu:

Dumnealui mi-a răspuns după cum puteți vedea în print-screen-ul de mai jos.

Screen Shot 2018-04-27 at 11.16.37 AM 1.png

Răspunsul meu este acesta:

În primul rând, eu am făcut referire la clipul dumnevoastră care putea și poate fi vizionat integral pe net. Eu nu pot lua tot mesajul pentru că mi-ar lua o oră să analizez tot ce ați spus. Deci, oricine poate asculta în context ce ați spus. Acuzația e nefondată.

În al doilea rând, ați avut acum opțiunea să clarificați ce ați vrut să spuneți, să explicați textul mai clar. Dar nu ați făcut-o. Ați preferat în schimb să folosiți timpul și spațiul acesta pentru acuzații ieftine.

În al treilea rând, eu nu discreditez pe nimeni care predică Evanghelia. Trebuie să faceți distincția elementară (și sunt sigur că puteți să o faceți deoarece aveți exegeza la degetul mic) între a ataca o PERSOANĂ și a ataca DOCTRINA acestuia. Este adevărat că a face referire la doctrina cuiva presupune să faci referire și la persoană dar uitați-vă la CONȚINUTUL a ceea ce eu am analizat – a fost persoana, lucrarea, caracterul, denominația, religia, familia dumnevoastră sau IDEILE? Eu cred că pentru oricine este deschis la minte și sincer va vedea suficient de clar că eu vorbesc despre idei, doctrine, premise, argumente – nu despre oameni.

În al patrulea rând, de fapt dumnevoastră faceți exact ce ați condamnat la mine, în loc să atacați ideile, argumentele, premisele, exegeza mea – ați atacat persoana mea și ați acuzat că discreditez oameni deși n-ați adus nici o DOVADĂ că fac asta. Analiza argumentelor nu este discreditare. Faceți confuzii foarte grave și sper că nu le faceți intenționat.

În al cincilea rând, mesajele greșite, mesajele care țin de Evanghelie, de jertfa Domnului Isus, de mântuire, de destinul veșnic – mesajele false legate de aceste subiecte merită discreditate, demontate, deconspirate. Orice slujitor are datoria să facă acest lucru. Sunt sigur că nu aveți nevoie de versete în sprijinul acestei idei.

În al șaselea rând, dacă clipul era suficient de clar de ce l-ați fi scos? Puteați explica că eu sunt acela confuz și nu înțeleg ceea ce spuneți. Oricine poate asculta clipul și să vadă dacă ceea ce ați spus este clar sau nu, în context cum ați vrut dumneavoastră.

În al șaptelea rând, este interesant că nici o persoană dintre cele cărora le-am atras atenția asupra unor derapaje – nu a reacționat retractând public afirmațiile făcute. Doar au pretins că ar face-o în x situații. Dar nu au făcut-o! Ideea nu este să retracteze, ci să corecteze dacă sincer ei cred altceva decât s-a înțeles.

Nu vă lăsați afectat de analiza rece. Am recunoscut faptul că probabil predicați Evanghelia în alte situații dar că acesta este un caz în care, din păcate, alterați mesajul esențial al Evangheliei.

Mult har și binecuvântare vă doresc!

 

 

 

Acest articol a fost publicat în apologia și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s