Munca – o slujbă pentru Dumnezeu

„Şi iată că Boaz a venit din Betleem şi a zis secerătorilor: „Domnul să fie cu voi!” Ei i-au răspuns: „Domnul să te binecuvânteze!”” Rut 2:4

Responsabilitatea de a câștiga cele necesare traiului zilnic a fost lăsată într-un mod principal pe umerii bărbatului. El trebuie să-și asume această îndatorire. Chiar și după căderea în păcat Dumnezeu subliniază că bărbatul va suporta efectele pământului blestemat dar munca lui nu este niciodată numită un blestem, ci este o binecuvântare a lui Dumnezeu într-o lume lovită de sărăcie, foamete, boli și calamități.

Boaz vine pe ogor și binecuvântează lucrătorii fiindcă munca era un dar binecuvântat de Dumnezeu. Lucrătorii îi răspund plini de voioșie fiindcă aceasta era atmosfera pe care a cultivat-o Boaz la locul de muncă. Un bărbat adevărat, a cărui datorie este să se îngrijească pe sine, familia sa și pe cei nevoiași, va vedea munca ca un dar al lui Dumnezeu, nu ca un blestem de care este legat împotriva voii sale.

Atâția băieți astăzi își ratează viiața pierzându-și anii în activități fără rost. Unii dintre ei vegetează în apartamentele părinților lor fiind întreținuți financiar de aceștia deși se află în deplinătatea puterilor tinereții. Aceasta este o rușine și un faliment al creșterii. Cât de mulți tineri își fierb creierii în fața monitoarelor deși se află îi cei mai buni ai vieții lor! O generație de acest fel nu poate fi de folos împărăției lui Dumnezeu.

Boaz înțelege că și munca fizică depinde de binecuvântarea Dumnezeului Atotputernic. El cere această binecuvântare pentru cei care fac o muncă obișnuită și nu o vede ca pe o simplă muncă “seculară”. Acești oameni nu erau la Cortul Întâlnirii și nu făceau o activitate religioasă. Dar am putea spune că munca devine o activitate religioasă atunci când este făcută sub binecuvântarea lui Dumnezeu.

Atunci când vedem un bărbat care muncește și își câștigă existența ar trebui să ne bucurăm mai ales având în vedere multitudinea de leneși care mișună printre noi. Un bărbat n-ar trebuia să-L vadă absent pe Dumnezeu din munca lui ci, dimpotrivă, să vadă și să ceară intervenția providențială a lui Dumnezeu peste activitățile lui obișnuite. Dumnezeu nu este cu tine doar la biserică, ci este cu tine și când ești faci munca ta obișnuită.

O femeie credincioasă trebuie încurajată să vadă munca ei de acasă, cu copiii ei, ca pe o muncă sacră. Poate ea schimbă scutecele unui mare om a lui Dumnezeu și poate fetița ei va fi o soție a unui slujitor prin care Dumnezeu va lucra în mod deosebit. Ea trebuie să lucreze cu nădejde. Sau poate copiii ei nu vor fi remarcați în public și vor fi oameni simpli care vor da o mărturie puternică la locurile lor muncă și în societate pentru numele și faima Domnului Isus. Iată de ce trebuie să vedem munca ca o activitate sacră.

Mulți spun că vin în prezența lui Dumnezeu atunci când se află în adunare. Acest lucru este adevărat dar la fel de adevărat este că putem experimenta prezența lui Dumnezeu și muncind. Dumnezeu își găsește plăcerea în copiii Lui care fac lumea mai bună în calitate de creștini. Ei cresc familii sănătoase și se implică în adunările Domnului și fac acest lucru cu înțelepciunea, puterea, energia și finanțele lor.

Detest mesajele moralizatoare îmbibate de pietism fals unde li se cere oamenilor, care își petrec toată ziua în muncă asiduă, să facă ceva pentru Domnul. Apostolul Pavel ne învață că fiecare muncă este pentru Domnul: „Orice faceţi, să faceţi din toată inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni” (Coloseni 3:23). Sigur, eu pot înțelege încercarea de a motiva oamenii să se implice în activități ale bisericii, dar din păcate multe dintre ele n-au nici un fundament biblic, motiv pentru care necesită atâta motivare și justificări care mai de care mai interesante, atât de interesante că sunt cu totul absente din Scripturi.

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s