Capitularea zilnică

Capitularea zilnică

Mulți creștini sunteți dezamăgiți în umblarea lor cu Domnul datorită faptului că au interpretat euforia de la începutul vieții de credință ca fiind o stare ce va continua toată viața. După ce a trecut starea de exaltare și-au dat seama că “omul nou” de fapt târâie după el o parte care este totuși veche și că are de luptat cu cu sine însuși, cu vechi obiceiuri și cu noi izbucniri ale firii.

Neînțelegerea a ceea ce s-a întâmplat la nașterea din nou duce mulți credincioși la a crede că nu au fost cu adevărat regenerați, că au pierdut dragostea dintâi și că ceva fundamental este greșit cu ei, spre deosebire de alții care se pare că își păstrează temperatura înaltă de la începutul vieții de credință.

După cum, atunci când ne întoarcem la Dumnezeu, Cristos se așază în centrul ființei noastre și începe să guverneze toate lucrurile, tot așa și în același mod trebuie să continuăm viața cu nenumărate decizii de a ne retrage în spate atunci când simțim că vrem să luăm controlul vieților noastre. Eu cred că trebuie să facem acest lucru zilnic și sunt ferm convins că viața creștină nu merge ca pe pilot automat.

Trebuie să conștientizez că am tendința de a mă conduce pe mine însumi, de a face ce vreau eu, că există în mine ceva atât de opus lui Cristos încât trebuie tratat ca dușman de moarte. Dacă dorm în papuci, cum zice vorba din popor, chiar în calitate de creștin, mă pot trezi afundat în noroi pentru că am dormit în timp ce dușmanul lucra în pieptul meu. Nu am încetat să fiu creștin, dar mărturia mea este dezastruoasă, iar părtășia cu Cristos este rece și distantă. Câți dintre noi nu trecem exact prin lucrurile acestea?

Aspectul practic este acesta – este imperios necesar să-mi dau seama în fiecare dimineață că ceva din mine îl iubește pe Cristos și vrea ca El să guverneze toată viața mea, iar altceva dorește exact opusul. Acesta este motivul pentru care simt în inima mea un conflict și motivul pentru care nu experimentez o bucurie pașnică continuă. Având în vedere acest lucru eu trebuie să mă pregătesc și să-mi iau dușmanul în primire nepregătit. De fapt, nici nu poți să-l iei nepregătit pentru că el nu doarme deloc. Mă refer la rămășițele firii tale care uneori par să fie ditamai monstrul.

Am găsit folositor aplicarea continuă și zilnică a lui Romani 6. Începe ziua conștientizând că nu mai deții dreptul legal asupra vieții tale, ci Cristos îl are în mod deplin și desăvârșit, pentru totdeauna. Acest lucru fiind adevărat, predă-te total lui Cristos și predă trupul tău în slujba Lui. Poate părea un exercițiu de grădiniță, dar adevărul este că în afară de păcatele lăuntrice pe celelalte le manifestăm în exterior prin acest trup care nu mai este al nostru, ci este templul Duhului Sfânt.

Ne trezim de atâtea ori fără chef pentru viață și cu atât mai puțin cu chef pentru părtășie și pentru a trăi o viață plină pentru Cristos. Este benefic să ne aducem aminte că pentru noi acest lucru nu mai este opțiune pentru că nu mai suntem ai noștri. Biblia spune că în mod continuu trebuie să ne dăm pe noi înșine lui Dumnezeu. Adevărul că membrele trupului meu trebuie să fie în slujba lui Cristos are un efect puternic asupra duhului minții mele. Problema este că deseori uit si de aceea am nevoie să-mi reamintesc acest lucru.

Dacă mă gândesc la partea aceea stricată din mine, eu omul născut din nou trebuie să recunosc în fiecare zi că Hristos a câștigat deja lupta și a câștigat-o definitiv. Firea nu mai are niciun drept asupra mea, deși în mod uzurpator eu îi facilitez accesul asupra acestui trup care nu mai îmi aparține. Da, viața mea încă este “viața mea” într-un sens. Eu n-am încetat să fiu o persoană distinctă. Și trebuie să o trăiesc pe pământ cu tot ce implică acest lucru. Dar nu mai trăiesc cu mine în centru și nici măcar pentru mine, ci avându-L pe Cristos ca centru gravitațional al tuturor lucrurilor.

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s